07/10/2018

İnsanlık Ölüyor ! Bir Tas Su Veren Yok !

İnsanı hayvandan ayıran özellik düşünmesi ve düşünerek hareket etmesidir. Hayvanlar içgüdüleriyle hareket ederken, insanlar düşünür ve düşünceleri ona yön verir.

Ama günümüzde insanlık bu özelliğini kaybediyor, düşünerek değil içgüdüleriyle hareket ediyor, insan kendini insan yapan değerlerini her geçen gün biraz daha kaybediyor. Yani bir başka deyişle insanlar “HAYVANLAŞIYOR”.

Kapitalizmin köleleri haline geldiğimiz şu günlerde, gözünü para hırsı bürümüş, kanla beslenen silah tüccarları daha fazla silah satıp, daha fazla para kazanabilmek için sahte bahaneler üreterek insanların birbirlerini öldürdüğü, kan ve vahşetin pençesinde yaşamak zorunda bırakıldığı savaşlar çıkartıyorlar. İnsanlar birbirlerini çocuk, kadın, yaşlı demeden öne sürdükleri sahte bahanelerle katlediyorlar. “Silah tüccarlarıyla ne alakası var” diye soran varsa eğer mantıklı bir şekilde düşünsün, çevremizde savaş olan ve insanların birbirini katlettiği ülkelerin hiçbiri kullandıkları silahları kendisi üretemiyor, birileri onlara o silahları satmamış olsa taş ve sopadan başka savaşacak bir şey bulamazlar

Gözünü para hırsı bürümüş vicdan yoksunu bu vampirler, insanları savaştırabilmek için sahte bahaneler üretiyorlar. Sen şu dindensin, öteki dine inananları öldür diyorlar, sen şu ırktansın öteki ırkları öldür diyorlar, sen şu mezheptensin öteki mezhepteki insanları öldür diyorlar ve maalesef kendisinin en büyük vasfı olan düşünme yeteneğini kullanmayan insanlar, bu sahte bahanelere inanıp birbirlerini öldürmeye başlıyor. İşte insanlığın öldüğü nokta bu, düşünmeden hareket eden insan, insan değildir, hayvanla arasındaki yegane farkı kaybetmiştir.

Peki, özde dünyada savaşları önlemek için kurulmuş olan uluslararası örgütler ne yapıyor? Göstermelik birkaç kınama mesajı yayımlıyorlar, işe yaramayacağını bildikleri birkaç yaptırımla gözlerimizi boyayıp bizlere savaşları önlemeye çalıştıkları ama bunu başaramadıkları izlenimini vermeye çalışıyorlar. Sanki savaşan bu ülkelere savaştıkları silahları kendileri satmamış gibi, sattıkları o silahlar olmasa o insanların savaşamayacağını bilmiyormuş gibi tiyatro oynamaktan başka bir şey yapmıyorlar. Ve o sözde savaşları önlemeye çalışan ülkelerin vatandaşları, birileri birbirini öldürürken, dünya kan gölüne dönerken ellerinde televizyonlarının kumandaları, ellerinde bilgisayarlarının mausları, mısır patlağı yiyip gazoz içerek insanların birbirlerini katledişini izliyorlar. İNSANLIK ÖLÜYOR, bizi insan yapan değerleri kaybediyoruz….