Radyoloji ( Tıbbi Görüntüleme )
Alım Sayıları Artırılmalı

20/12/2020

Radyoloji Teknisyen ve Teknikerlerinin haftalık mesai saatlerinin 25 saatten 35 saate yükseltilmesi, devlete bağlı olan bazı hastanelerin Radyoloji birimlerinin hizmet satın alma yöntemiyle özel sektöre verilmesi sağlık bakanlığının KPSS ile yaptığı alımlarda Radyoloji teknisyen ve teknikeri sayısının her geçen gün biraz daha düşmesine neden oldu.

Bununla birlikte plansız bir şekilde, istihdam ihtiyaçları hesaplanmadan açılan sağlık meslek liseleri ve sağlık hizmetleri meslek yüksek okulları, Radyoloji (Tıbbi Görüntüleme) bölümünden mezun olanların memur olma umutlarını her geçen gün biraz daha zorlaştırıyor. Bu okulların verdiği mezun sayısı her yıl artarken devletin yaptığı alım sayıları tam tersine her yıl biraz daha düşüyor.

Özel sektörde ise durum daha da vahim. Devletin alımları azaltmasından kaynaklı yeni mezun olup devlet kadrolarına yerleşemeyen Radyoloji teknisyen ve tekniker sayısının giderek çoğalması, Radyoloji Teknisyen ve Teknikerlerinin özel sektörde iş bulmasını giderek zorlaştırırken iş bulanlarında aldıkları maaşların her geçen gün biraz daha azalarak radyasyon emekçilerinin hayat standartlarının düşmesine neden oluyor. Boşta gezen Radyoloji mezunlarının çoğalması, “nasıl olsa kolay eleman bulurum” zihniyeti taşıyan özel sektörde, radyasyon emekçilerinin iş güvencesini de ortadan kaldırırken, radyasyon emekçilerine ödenen ücretlerin özel sektör tarafından giderek azaltılmasına yol açıyor.

Eğer gerekli tedbirler alınmazsa yakın bir gelecekte her kahve köşesinde kara kara düşünen, yarınından umudu olmayan bir Radyoloji ( Tıbbi Görüntüleme ) mezunu göreceğiz ve radyasyon emekçileri asgari ücretle çalıştırılmaya başlayacaklar.

www.radyolojinet.com olarak ;
Hükümet yetkililerini en kısa sürede gerekli tedbirleri almaya ve KPSS ile yapılan alımlarda Radyoloji teknisyeni ve teknikeri alım sayılarını artırmaya davet ediyoruz.

Devlet Alım Sayılarını Artırmaz İse Radyoloji ( Tıbbi Görüntüleme ) Mezunlarının Gelecekteki Mesleği


DİĞER HABERLER

Radyoloji ( Tıbbi Görüntüleme ) Alım Sayıları Artırılmalı