Suriyeli Erkeklerden Korkuluyordu
Asıl Tehlike Suriyeli Kadınlardan Geldi

28•06•2021

İnsanlarımız, Suriyeli erkeklerin kendi aralarında gruplaşarak toplumdaki huzuru bozmalarından endişe ediyorlardı. Böyle bir şey olmadı. Asıl tehlike Suriyeli kadınlardan geldi. İç savaştan kaçan ve iç savaşın yaşandığı ülkelerine dönmek istemeyen Suriyeli kadınların bir kısmı, Türkiye'de sürekli kalabilmenin yolunu TÜRK ERKEKLERİYLE EVLENMEK olarak buldular.

Asıl Tehlike Suriyeli Kadınlardan Geldi

Suriye'de çıkan iç savaş sonrasında ülkemize Suriyeli mülteciler geldiğinde insanlarımız, Suriyeli erkeklerin kendi aralarında gruplaşarak çeteler, mafyalar oluşturmasından, toplumdaki huzurun bozulmasından endişe ediyorlardı. Gelen mülteci erkekler arasında yer yer gruplaşmalar, bu gruplaşmalardan kaynaklı bazı ufak tefek olaylar olsada toplumumuzun huzurunu bozacak seviyelere hiç ulaşmadı. Çıkardıkları ufak tefek olaylar da emniyet güçlerimiz tarafından anında bastırıldı.

Fakat asıl tehlike Suriyeli kadınlardan geldi. İç savaştan kaçan ve iç savaşın yaşandığı ülkelerine dönmek istemeyen Suriyeli kadınların bir kısmı, Türkiye'de sürekli kalabilmenin yolunu "Türk erkekleriyle evlenmek" olarak buldular. Ve bu evliliği yaparken, evlenecekleri insanın evli mi bekar mı, yaşlı mı genç mi olduğuna bakmadılar. Bu da Suriyeli mültecilerin yoğun olduğu bölgelerde toplumsal huzurun bozulmasına, bazı ailelerin yıpranmasına, bazı ailelerin ise tamamen dağılmasına neden oldu.

Fıkra Oku

Fıkra Oku

Hepsi Birbirinden Komik Fıkralar Burada

Evli Ya da Bekar Farketmez
Bir Koca Olsun Yeter

Ülkelerinde yaşanan iç savaşın verdiği korkuyla ülkelerine tekrar dönmek istemedikleri için "Yeter ki bir Türk kocam olsun, beni Suriye'ye dönmekten kurtarsın" diyerek bekar bir türk erkeği bulamadıkları zaman evli olanlarla imam nikahıyla evlenmeyi kabul ediyorlar. Bunun sonucunda Suriyeli mültecilerin yoğun olduğu bölgelerde bazı ailelerin yapısı bozuldu, aile içerisinde huzursuzluklar ve boşanmalar yaşandı.

Kocası üzerine Suriyeli bir kadını kuma getiren Türk kadınlarının bir kısmı kaderine razı olup her şeye rağmen evliliğini devam ettirdi. Fakat bu tip ailelerde hiçbir zaman huzur olmadı. Üzerine kuma getirilen kadınların bir kısmı ise bu durumu asla kabullenmedi, kocalarıyla boşandı ve aileler dağıldı, yuvalar yıkıldı. Yaşanan olumsuzluklardan en çok etkilenen ise bu ailelerin çocukları oldu. Karılarının üzerine kuma getiren erkeklerimiz maalesef çocuklarını hiç düşünmedi. Kendi zevkine, kendi sefasına dalıp, geleceğimizin garantisi olan çocukları bozuk para gibi harcadılar.

Yaşlı Ya da Genç Ne Fark Eder ?
Beni Kurtarsın Yeter
Çirkin Olsa da Olur

Türk erkeklerini kurtuluş bileti olarak gördükleri için, yakışıklı bulamadıkları zaman çirkin, genç bulamadıkları zaman yaşlı biriyle evlenmeyi kabul ediyorlar. Bunu fırsat bilen bazı erkeklerimiz, kendi yaşına yakın bir Türk kızıyla evlenmek yerine daha genç bir mülteciyle evlenmeyi tercih ediyor. Evli olan erkeklerimiz karılarından daha güzel olan bir mülteci bulup evleniyor.

Bu nedenle Suriyeli mültecilerin yoğun olduğu bölgelerde bazı Türk kızları halk arasındaki tabirle evde kalıyor. Evli olan kadınlar ise kocalarının Suriyeli mültecilerle evlenmesi sonucu huzurlarını ve yuvalarını kaybediyor.

Renk Körlüğü Testi

Renk Körlüğü Testi
( Ishihara Testi )

Renk Körlüğü Testi İle Gözünüzün Hangi Renkleri Algılayıp Hangi Renkleri Algılayamadığını Kontrol Edin

Kadınlar Kocalarını Suriyeli Mültecilere Kaptırmaktan Korkuyor

Suriyeli mültecilerin yoğun olduğu bölgelerde yaşayan kadınlarımız, mülteci kadınların evli erkeklerle evlenmeyi kabul ettiklerini bildikleri için, kocalarının kendilerinden daha genç ve güzel bir Suriyeli kadınla evlenmesinden korkuyor. Bu korku kadınlarımızın psikolojik olarak çökmesine ve öz güvenlerini yitirmesine sebep oluyor. Ve bazen bu korkuyla kocalarına hadinden fazla değer veriyor, kocaları hata yapsa bile kaybetme korkusuyla ses çıkaramıyorlar.

Toplumsal Yapımız Bozuluyor

Suriyeli mültecilerin yoğun olduğu bölgelerde bazı yuvalar yıkılıyor, bazılarıysa derinden sarsılıyor. Yıkılan ve sarsılan yuvalardan haberdar olan bölge halkında aile içerisinde huzursuzluklar ve güven sorunları oluşuyor. Bekar Türk kızları kendilerini bu mültecilerle rekabet etmek zorunda hissediyor. Bu bölgelerde toplumsal yapımız zarar görüyor ve giderek bozuluyor. İnsanlarımız huzursuz ve mutsuz oluyor.

Umarım nedenini kimsenin bilmediği Suriye'de yaşanan iç savaş bir an önce sona erer ve
hem Suriyeliler hem de biz normal hayatlarımıza döneriz.

DİĞER HABERLER

Suriyeli Erkeklerden Korkuluyordu Asıl Tehlike Suriyeli Kadınlardan Geldi